Spring til indhold

Brouwerij De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren

Historien fortæller os, at munkene i Sint-Sixtusabdij van Westvleteren brygger nogle af verdens bedste øl, og deres mest berømte er den legendariske trappistøl Westvleteren 12. I lang tid var den eneste måde at få fat i deres flasker på at stille sig i kø foran klosterets porte, og hvis man var heldig, kunne man måske få fat i et par stykker. I dag er disse øl blevet mere tilgængelige, men de er stadig nogle af de højest vurderede øl i verden.
--split--

I 1814 blev Jan-Baptist Victoor eremit i skovene ved Westvleteren, hvor der allerede længe havde levet klostersamfund. Saint-Sixtus-klostrets historie begyndte, da nogle munke fra det franske kloster Mont-des-Cats sluttede sig til eremitten i 1831.

Ud over deres klosteraktiviteter dyrkede munkene også markerne omkring klosteret og producerede ost for at være selvforsynende. Øl blev brygget i små mængder fra de tidlige dage, ikke til salg, men til eget forbrug. Ifølge Saint-Sixtus Abbey's arkiv blev de første udgifter til et bryggeri afholdt i juni 1838.

                                                                     
                                       

Westvleteren 12

Westvleteren 12


                                                                                                          
                                                                                                          
                                       

Westvleteren 8

Westvleteren 8


                                                                                                          
                                                                                                          
                                       

Westvleteren Blonde

Westvleteren Blonde


                                                                                                          
                                    
Tilbage til toppen

Indkøbskurv

Din kurv er i øjeblikket tom

Køb nu